Lerombolták a kórházat – A betegek és az orvosok is bent voltak

Egy épület bontási művelete nagyon bonyolult, rengeteg veszéllyel jár. Kínában dacoltak ezzel a veszéllyel olyannyira, hogy Huiji körzetében leromboltak egy kórházat úgy, hogy a betegek és az orvosok még odabent voltak.

A rögtönzött bontás azután kezdődött meg, hogy a Csengcsou Egyetem Kórháza és a helyi önkormányzat között több hónapig tartott egy vita. Huiji körzetben ugyanis bővíteni akartak egy utat, a probléma csak az volt, hogy a patológia és a CT vizsgáló útban volt. A közeli út kiszélesítésének érdekében hónapokkal ezelőtt az önkormányzat arra kérte a kórházat, hogy rombolják le a létesítmény ezen részeit. A kórház azonban nem válaszolt a megkeresésre, ki tudja miért.

Szóval mit lehet ilyenkor tenni? Az önkormányzat a működő kórházhoz kiküldte a buldózereket január 7-én reggel 7-kor- írja az AP hírügynökség. A Huiji Önkormányzat információs irodája azt mondta: garantálják, hogy nem voltak emberek az épületben azon a reggelen, így senki nem sérült meg. Valószínűleg tévedtek, ugyanis az épületben a betegek és az orvosi személyzet is megsérült, de mindenki túlélte az incidenst. A lerombolt patológián hat holttestet a törmelék teljesen eltemetett, amit a kórház vezetősége „rendkívül tiszteletlennek” nevezett.

A rendőrség egyelőre vizsgálja az ügyet, miközben az önkormányzat egy tisztviselőjét, akinek köze volt a kórház lerombolásához, azóta kirúgták. A kórházban keletkezett kár körülbelül 870 millió forint.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez