Órákig vártak az utasok, hogy kimentsék őket a kompról Hongkongban

Legalább 124 ember megsérült, amikor egy nagy sebességű komp, mely Hongkongból Makaóba tartott, valaminek nekiütközött a vízen.

A komp 174 utassal és személyzettel a fedélzetén teljesen leállt Lantau sziget közelében. A kikötői rendőrség mentőhajókat küldött a helyszínre, hogy kimentsék az utasokat. A helyi média szerint sokan az arcukon és a kezükön, lábukon sérültek meg. Néhány utas több órát várt a komp fedélzetén arra, hogy megmentsék.

„A fények hirtelen kialudtak. Káosz tört ki, mindenki elkezdett pánikolni, de aztán hamar megnyugodott mindenki” – mondta egy utas a South China Morning Post-nak. Egy másik híroldal szerint 5 ember állapota még kritikus.

Hongkong vízi világa az egyik legforgalmasabb a világon, a Makaó útvonal az egyik legnépszerűbb. Bár a biztonsági előírások rendkívül szigorúak, előfordult már súlyos baleset az elmúlt években. 2013-ban több tucat ember sérült meg, amikor a kompjuk szintén egy tárgynak ütközött a vízben. 2012 októberében 39 ember halt meg, amikor egy sétahajó karambolozott egy komppal. A komp kapitányát akkor emberölésért elítélték.

_86324718_hi029804526

(Fotó:BBC)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez