Idegenekkel püföltette magát pénzért, hogy a fiát gyógyíttathassa

Egy kínai férfi, Xia Jun a közelmúltban reflektorfénybe került, mert az utcán különös módon gyűjtött pénzt. 10 jüanért bárki megüthette.

A férfi pekingi vasútállomások előtt állította fel standját. Egy kartondobozra és a pólójára pedig azt írta: „emberi bokszzsák: 1 ütés 10 jüan”. (Kb. 450 forint)

Persze az emberek elsőre furcsálták a dolgot, és nem akarták megütni a férfit. Xia történetét hallva azonban többen éltek a lehetőséggel. Akik találkoztak a férfival és jobban megfigyelték, láthatták egykor egészséges fiáról készült képeit. A táblákon több írás is szerepelt, ami arról árulkodott, hogy a férfi így keres pénzt beteg fia számára. Xia így próbálta megmenteni fia életét. Az alsó dobozokon különböző klinikák rendezetlen számlái voltak láthatók. Két ütésekkel teli műszak között Xia meglátogatta gyermekét a kórházban, aki leukémiában szenvedett. Miután a fiúnál diagnosztizálták a betegget, az orvosok azt mondták: csontvelő-átültetésre lenne szükség.

043
Bár a transzplantációs műtétről úgy tűnt, segítene a fiún, a műtét költségei túl magasak voltak. Sajnos Xia nem tudott 700 ezer jüant (kb. 31 millió Ft.) összegyűjteni, még úgy sem, hogy eladta a házát, és kölcsönöket vett fel. Így hát az utcára vonult, és kiszolgáltatta magát idegeneknek, hogy összeszedje a pénzt. Kezdetben csak kéregetett, de rájött, hogy az emberek így nem hajlandóak pénzt adni, a legtöbben csak kigúnyolták őt. Így aztán nincs mit veszíteni alapon különleges kampányba kezdett: testét ajánlotta fel a járókelőknek, akik adományért cserébe püfölhették őt. Hogy mennyire eredményes a bokszzsák kampány, kezdetben bizonytalan volt, de miután a média felkapta az ügyet, egyre többen kezdtek el segíteni. Nem csak sok adományozó jelent meg, de sokan próbálták egyéb módon is támogatni a férfit, hogy segítsék a fiú hosszadalmas kezelését.

Ez eljutott arra pontra, hogy Xia nem győzte fogadni az együttérző és támogató telefonokat, és üzeneteket. Amikor elment fiát meglátogatni, általában kb. 20 másik ember is ott volt, akik egy-egy kedves szóval köszöntötték őt. Ez a megható közösségi szellem olyan volt, mintha mindenki szívét elrabolta volna a bokszzsák ember.

072

Csodával határos módon meglepőn rövid idő alatt 800 ezer jüan jött össze. Ez elég volt ahhoz, hogy az apa fedezni tudja a transzplantációt, és egyéb egészségügyi költségeket is. Általában itt lenne a történet boldog vége, de hát az élet nem mindig ilyen kegyes. A fiú  állapota romlani kezdett, az orvosok azt mondták: csupán egy hónapja van hátra.

Így Xia és családja elhagyta Pekinget, visszatértek szülővárosukba. A médiának azt mondták, hogy a fennmaradó időt együtt fogják tölteni.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez