Csoda – egész Brazília az anyaméhben meglőtt kisfiúért imádkozik

Egy eltévedt golyó sebesítette meg a szülés előtt álló kismamát, amikor az egyik nyomornegyedben sétált Rio de Janeiro államban. A lövedék a magzatot érte.

A kisfiú csodával határos módon életben maradt, sürgősségi császármetszéssel segítették a világra pénteken. Deréktól lefelé bénán született, gép segíti a légzését. De a család abban bízik: annyira rendbejön, hogy egy nap járni is fog majd.

Arthur, a kisfiú fejlődését José Carlos Oliveira doktor figyeli. Az orvos a szemük előtt végbement csodáról beszélt a BBC riporterének. Azt mondja: igaz, hogy a csecsemő deréktól lefelé ma még nem tud mozogni, de bármi megtörténhet vele. Ő maga még soha nem látott ilyen szerencsés esetet.

A 28 éves édesanyát, Claudineia dos Santos Melót csak napok választották el a szülés kiírt idejétől. Éppen pelenkákat vásárolt, amikor az utcán kitört a lövöldözés Duque de Caxias-ban, Riótól északnyugatra.  A golyó a csipőjén hatolt be, úgy találta el a magzatot. Több helyen is megsebesítette, a többi között a gerincén.

Az édesanya jól van, segítség nélkül képes lélegezni, már a rendőrök is kihallgatták. A 27 éves édesapa, Klebson da Silva azt mondta a riportereknek: tele van reménnyel, miután látta a “győzedelmes” kis Arthurt.

A lövöldözés ügyében nyomoznak Brazíliában.

Jogvédő szervezetek szerint a civilek gyakran találhatják magukat kereszttűzben a rendőrök és a felfegyverzett bandák között kirobbant tűzharcban, különösen a favellákban. Az eltévedt golyók komoly problémát jelentenek Brazíliában. Egy tanulmány szerint januártól május közepéig egyedült Rio de Janeiro körzetében 66 embert találtak el. Közülük minden harmadik meghalt. Vasárnap a Rio északi részén fekvő nyomornegyedek lakói a híres strandon, a Copacabanán tiltakoztak a fegyveres erőszak ellen.

Fotó: az édesanya / BBC

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez