Sokkoló képek – egy nő a gyerekével a kezében robbantotta fel magát Moszulban

Egy iraki televízió rögzítette a képsort, melyen az öngyilkos merénylőnő egyik kezében a csecsemőt, a másikban pedig a táskájába rejtett detonátort tartja.

Megrázó képsort hozott nyilvánosságra egy iraki tévétársaság, melyet az iraki csapatok és az Iszlám Állam harcosai közötti egyik összecsapása közben rögzítettek, Moszulban. A felvételen egy hidzsábos nő látható, amint egyik kezében egy gyereket, a másikban pedig egy táskát tart, csakhogy miután elsétált az operatőr mellett, hatalmas robbanás következett. A nő – aki az Iszlám Állam egyik tagja lehetett – felrobbantotta magát, kezében a gyerekkel. A sokkoló képsort csak később vették észre az al-Mawsleya televíziónál, így most kerültek nyilvánosságra az előzmények. A nő is és a gyerek is meghalt a merényletben, két katona és több civil pedig megsérült.

Közben az iraki erők a mai napon teljes ellenőrzésük alá vonták Moszult, amivel lezárult a város nyolc hónapon át tartó, véres ostroma. A napokban a dzsihádista szervezet utolsó védelmi vonalai is összeomlottak, az Iszlám Állam harcosai – köztük a női öngyilkos merénylők is – mégis kétségbeesetten küzdöttek az iraki biztonsági erők katonái ellen. A The Telegraph értesülései szerint több, mint 20 női öngyilkos merénylő bújhatott el a civilek között és robbantott az elmúlt két hétben. Nem ritkán kezükben gyermekeket is tartottak. A szemtanúk szerint pedig a női merénylők legalább olyan brutálisak, mint a férfiak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez