Izraelben egy keresztény apa leszúrta lányát, mert egy muzulmánt szeretett

Férjhez megyek hozzá és áttérek az iszlámra! – közölte szüleivel a 17 éves Henriette Ramla városában, Izraelben. A lányt aztán a konyha padlón találták holtan. Nyakán késszúrások. Az apa, Sami Karr nem is tagadta: ő ölte meg egyetlen gyermekét.

A rendőrségi vizsgálat szerint a lány már régóta tartott erőszakos apjától, akinek volt már priusza erőszakos bűncselekmények miatt. Elköltözött otthonról. Leendő anyósánál keresett menedéket, miközben szerelme a börtönbüntetését töltötte, de az apa rokonai rákényszerítették a muzulmán nőt, hogy küldje el a 17 éves lányt. Aki ezek után menhelyen élt.

lany

Szorgalmasan látogatta a vőlegényét a börtönben. Ott egyeztek meg abban, hogy a keresztény lány áttér az iszlámra. Ezt a vallás minden hithű muzulmán feleségétől elvárja. Jasszer Arafat neje is keresztény volt, de a házasság alkalmából áttért az iszlámra. A 17 éves lány bejelentése mégis sokkolta az apát, aki korábban is tiltotta a lányát a muzulmán férfitól. Többször megverte és egy rakás szemétnek nevezte őt.

A keresztény apa szörnyű tette megrázta az egész társadalmat, hiszen vallási okból gyilkolt. A vallási gyűlölködés a korábbinál is erősebb lett a Közel-Keleten azóta, hogy az Iszlám Állam kihirdette a kalifátust és a szunnita muzulmánokon kívül mindenki mást hitetlennek nevezett és üldözni kezdett. Netanjahu miniszterelnök, aki Párizsban részt vett a zsidóüldözés kezdetének 75. évfordulóján rendezett megemlékezésen, kijelentette: jelenleg a civilizációk háborúja zajlik. Az ellenség a radikális iszlám. Ennek a háborúnak az első vonalában áll Izrael – hangsúlyozta Benjamin Netanjahu miniszterelnök Párizsban.

Fotó: Haaretz

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez