Meccseket manipulált a spanyol futball főnöke, akit a fiával együtt letartóztattak

Angel Maria Villar, a nagy túlélő most lebukott. A korrupcióellenes ügyészség házkutatást tartott nála és ezt követően letartóztatták. 1988 óta ő a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke. Abban az országban, ahol a futball valóságos vallás.

Túlélte a futball világraszóló botrányát, mely elsodorta a FIFA egész vezérkarát. Nemrég halt meg a vakond, aki lebuktatta az egész korrupt vezetést. Még magát a mozdíthatatlannak tűnő Sepp Blattert is. Villar maradt. Sőt, amikor Michel Platini megbukott az UEFA élén, akkor ő lett átmenetileg az utóda. A 67 esztendős futballvezér vitathatlan nagyságnak számított mindeddig a spanyol futballban. Mindenki elismeri ugyanis, hogy spanyol bajnokság az egyik legszínvonalasabb a világon. A válogatott is jó volt, még nem is oly rég volt egy nagy spanyol csapat, mely szinte mindent megnyert. Már akkor is Villar volt a labdarúgó szövetség elnöke.

Miért bukott most le? Ezt persze úgyis meg lehet kérdezni: miért csak most bukott le?! Most megy a Mercato, a nagy játékosvásár. Hatalmas pénzek forognak. A világ legjobban fizetett focistái a világ legnagyobb adócsalói is: Messi és Ronaldo csak a jéghegy csúcsát jelzik. A Marca című spanyol lap szerint egyáltalán nemcsak erről van szó, hanem arról, ami nagyon súlyos vád: pénzért adták és vették a meccseket nemzetközi szinten is!

Rengetegen fogadnak a futballmérkőzésekre, így a meccsek manipulálása hatalmas pénzt hozhat. A spanyol labdarúgó szövetség elnöke ebbe a kínos korrupciós ügyben játszhatott valamilyen – nem is kis – szerepet. A spanyol kormány természetesen elhatárolja magát a lebukott futballvezértől. Az a miniszter, akihez a sport is tartozik, csak ennyit mondott: senki sem állhat a törvények fölött Spanyolországban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez