Messi börtönbe kerül adócsalás miatt Spanyolországban?

Bíróság elé kell állnia az argentin Lionel Messinek Spanyolországban, ahol 4,1 millió eurós adócsalással vádolják. A Barcelona sztárja befizetett 5 millió eurót a spanyol államkasszába tavaly /4,1 millió euró + a kamat/, de a bíróság szerint ezzel nem szűnt meg maga a bűncselekmény.

Mivel vádolják Lionel Messit, aki idén a Barcelonával mindent megnyert? A bírósági szerint Lionel Messi jövedelmei olyan külföldi cégekhez folytak be, melyek nem fizettek egy cent adót sem Spanyolországban. A fiam semmiről sem tudott. Semmiképp sem lehet bűnös – mondta ezzel kapcsolatban Jorge Horacio Messi, aki gyerekkora óta a futballsztár menedzsere és a pénzügyeinek az intézője. Az öreg Messi elismerte: a szupersztár jövedelme olyan cégekhez került, melyek Uruguayban, Belize-ben, Svájcban és Nagy-Britanniában vannak bejegyezve. Ezért nem fizetett adót Lionel Messi Spanyolországban.
Csakhogy a sztár 2005 óta spanyol állampolgár – vetette a papa ügyvédeinek a szemére a bíróság. Lehet, hogy Lionel Messi semmit sem sejtett a pénzügyeiről, de 18 éves kora óta a cégek az ő nevén vannak – hangsúlyozta a spanyol bíróság. Amely elvetette a sztár keresetét, mely szerint az 5 millió euró befizetésével tisztázódott a helyzet. A bíróság döntése szerint tehát Lionel Messinek bíróság elé kell állnia Spanyolországban, mert hatalmas jövedelmei után nem fizette be az adót.

Fotó: Europress AFP Images

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez