Európai lány segítette az Iszlám Államot

A Spanyolországban elfogott fiatal nő oktatást tartott a terroristajelölteknek és a gyanú szerint segítette eljutásukat az Iszlám Államhoz.

Őrizetbe vett a spanyol rendőrség egy 19 éves nőt a északkelet-spanyolországi Figueresben, akit azzal gyanúsítanak, hogy együttműködött az Iszlám Állammal (IÁ): tagokat toborzott, elméleti oktatást tartott nekik, majd segítette eljutásukat a terrorszervezethez.

A spanyol belügyi tárca tájékoztatása szerint a nő nyomára a német hatóságok segítségével akadtak, akik a múlt héten Stuttgartban vettek őrizetbe egy arab férfit, és tőle szereztek információt a fiatal nő tevékenységéről. Az akcióval egy nagyon aktív terrorista sejtet sikerült felszámolni – állítja a minisztérium.

Ebben az évben már hetven embert tartóztattak le és állítottak bíróság elé a spanyol hatóságok a dzsihádista terrorszervezettel való együttműködés miatt. Legutóbb két hete számoltak fel egy 14 tagú hálózatot, akik Spanyolországban és Marokkóban tevékenykedtek.

Az ilyen esetek miatt Spanyolország továbbra sem enyhít azon a terrorkészültségi fokozaton, amelyet június végén, a Tunéziában, Franciaországban és Kuvaitban végrehajtott merényletek miatt emelt meg.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez