Ősztől Pozsonyban nyomoz a szlovák Rex felügyelő

A kultikus sorozatnak már vége, de a szlovákok szeretnék feltámasztani a legendás négylábú nyomozó mítoszát. A szlovák Rex felügyelő részeit már javában forgatják, ősztől nyomoz majd az egyik szlovák tévécsatornán a rendőrkutya.

A ’90-es évek egyik legnagyobb négylábú sorozatsztárját senkinek nem kell bemutatni. A szuperintelligens német juhász és a bécsi rendőrség hetente oldotta meg a legravaszabb bűntényeket Bécs utcáin. A sorozat az egész világon páratlan népszerűségnek örvendett, több mint 50 ország sugározta, és hetente milliókat vonzott a képernyők elé. Az eredeti széria több mint tíz évadot élt meg, 1994-től 2004-ig minden héten követhettük a nyomozózseni útját. 2004-ben az alacsony nézőszámnak köszönhetően vették le a műsorról, ám az olaszok szinte azonnal bejelentkeztek a
licencért, és 2008-től még nyolc évadot élt meg a sorozat – a Rex Rómában ugyanazt a vonalat követte, mint az eredeti sorozat, csak Bécs helyett az olasz fővárosban derítette fel a bűntényeket Rex és csapata. Ennek népszerűsége azonban meg sem közelítette az eredeti szériáét, így a sorozat 2015-ben véget ért, azóta csak délutáni műsorsávon futó ismétlésekben botolhatott bele az ember.

Most viszont a szlovákok vállalkoztak arra, hogy leporolják a Rex-mítoszt, és már forgatják is a sorozatot. A séma itt is ugyanaz lesz, mint eddig, ám a szlovák valóságba ültetik majd bele a bécsi történetet. Martina Lišková, a filmet készítő csatorna programigazgatója elmondta: modernizálni akarták a történetet, hogy a fiatalabb generációt is megnyerjék, így egy fiatal, jóképű színészt választottak a főszerepre. A szlovák Moser felügyelőt Juraj Bača alakítja majd, ő lesz Richard Majer kapitány. A
színésznek az egyik kedvenc sorozata volt régen a Rex, így különösen nagy élmény számára a szlovák adaptációban játszani. A kutyás forgatást hamar megszokta, bár roppant szigorú szabályok vonatkoznak a kutyákra: a forgatás alatt nincs simogatás és dögönyözés, kizárólag ő, az idomárok és a jelenetben szereplő többi színész érhet a kutyákhoz. Rexet ugyanis nem egy, hanem három kutya alakítja majd: Odin, Joši és egy valóban Rex névre hallgató kutya.

A rendezést sem bízták a véletlenre, a Karlovy Vary-ban díjazott Peter Bebjak irányítja a stáb munkáját. A forgatás még javában zajlik, a Markíza saját gyártású sorozatát őszre ígérik a készítők.
Fotó forrása: TV Markíza

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez