Hatalmas szexpartira csaptak le a rendőrök – legalábbis ezt állítják

A nigériai hatóságok több mint 40 férfit tartóztattak le a helyszínen, amint közölték, homoszexuális aktus elkövetésének alapos gyanúja miatt.

Nigéria legnagyobb városában, Lagosban csaptak le a rendőrök egy privát bulira, amit egy helyi szállodában rendeztek meg. A hatóságok szerint a letartóztatott férfiak egy melegek számára rendezett szexpartin vettek részt. Ezért hamarosan bíróság elé állítják őket – írja a Reuters.

Nigériában ugyanis 2014-től törvény tiltja a homoszexualitás minden formáját és az azonos neműek házasságát is. Csak azért, mert valaki meleg, 14 év börtönbüntetés is kiróható rá. Az ország muszlimok lakta északi régiójában azonban ennél súlyosabb következmények is lehetnek, ott ugyanis a sária törvénykezés van érvényben.

Bisi Alimi, a nigériai transz- és homoszexuálisok érdekvédelmi szervezetének aktivistája azonban hazugságnak nevezte a rendőrség állításait a szexpartiról. Elmondása szerint a szállodában konzultációt folytattak és HIV szűrést végeztek.

“Ezek az emberek az életüket próbálták megmenteni és hazájukat akarták jobbá tenni azáltal, hogy megakadályozzák a HIV terjedését” – mondta az aktivista telefonon a letartóztatások után a Reutersnek. Szerinte a hatóságok a mostani akcióval hatalmas kárt okoztak, megakadályozva a HIV-ellen folytatott harcukat.

Nyugat- és Közép-Afrikában Nigériában a legmagasabb a HIV-fertőzöttek száma. A becslések szerint minden 30. nigériai magában hordozza a gyilkos vírust, amely előidézi az AIDS betegséget. Nigériában, Afrika legnépesebb országában az ENSZ adatai szerint körülbelül 3.5 millió HIV-fertőzött él.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez