Ők a világ kondombajnokai!

Jó hír, hogy Zimbabwéban a legutóbbi felmérések szerint csökkent az új HIV fertőzöttek száma, ami elsősorban annak köszönhető, hogy a férfiak és nők egyre gyakrabban védekeznek a nemi úton terjedő betegségek ellen – közölte a zimbabwei Nemzeti AIDS Tanács (NAC).

A NAC 2014-ben összesen 109 millió óvszert osztott szét az országban, emellett felvilágosító kampányokat is tartott annak érdekében, hogy megfékezzék a HIV járványszerű terjedését az országban. Amon Mpofu a NAC felügyelő és értékelési igazgatója elmondta, hogy az ingyen óvszerosztogatásnak meg is lett az eredménye: a legutóbbi felmérésekből  kiderült, hogy a korábbi évekhez képest csökkent az új HIV fertőzöttek száma az országban. Ez pedig főként annak köszönhető, hogy az emberek egyre gyakrabban védekeznek  – mondta Mpofu, aki azt is megjegyezte, hogy tudomásuk szerint sehol a világban nem használnak el annyi óvszert, mint Zimbabwéban.    

A NAC jelezte, hogy kampányukat idén is folytatják és továbbra is ingyen lehet tőlük óvszert kapni. Emellett arra próbálják folyamatosan ösztönözni a férfiakat és nőket, hogy menjenek el legalább egyszer AIDS szűrésre. A legutóbbi közvélemény kutatásokból ugyanis kiderült, hogy a férfiak többsége azért nem megy el szűrésre, mert fél.

Zimbabwéban a legutóbbi adatok szerint 1,4 millió ember él HIV  fertőzéssel.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez