A dél-afrikai prostituáltak 60%-a HIV pozitív

A dél-afrikai Aids Council (SANAC) jelezte, hogy nagy a baj, és országos kampányba kezdett, hogy felhívja a figyelmet a különböző nemi betegségek terjedésére, különösképpen a HIV-vírus elleni védekezésre.

A SANAC jelezte, hogy több kutatást is végzett, melyek eredményeiből kiderült, hogy a dél-afrikai prostituáltak 60%-a HIV fertőzött. A legutóbbi információk szerint körülbelül 150 ezer örömlány dolgozik az országban. Az egészségügyi civil szervezet jelezte, hogy a járványszerűen terjedő HIV-vírust csakis felvilágosító kampányokkal lehet megfékezni. Ennek érdekében országos kampányba kezdtek, hogy felhívják az örömlányok és kuncsaftjaik figyelmét a veszélyre.

A kampány során a szakértők és az orvosok előadásokat tartanak, és azokat az internetre is feltöltik. Emellett a közösségi oldalakon is felhívásokat tesznek közzé. Az országos akció szervezői ingyenes HIV-szűrést is elvégeznek, emellett ingyen óvszereket osztogatnak. A prostituáltak jogait védő szervezetek is csatlakoztak a kampányhoz. Számos örömlány azonban azt mondja: tisztában van a kockázatokkal és óvszert is használ, de a legtöbb kuncsaft inkább többet fizet, hogy védekezés nélkül élhesse ki a vágyait.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez