Anális szexszel az AIDS ellen?

A kenyai főváros hemzseg a prostituáltaktól, akik egy friss felmérés során elárulták, hogy az anális szex iránt van jelenleg a legnagyobb érdeklődés és igény a kuncsaftok részéről.

A kenyai egészségügyi minisztérium legutóbbi felmérése szerint körülbelül 133 ezer prostituált dolgozik az országban. A legtöbben, úgy 30 ezren Nairobi utcán árulják a testüket, mert itt a legnagyobb a kereslet irántuk. A lányok elmondták, hogy a fővárosban egyre nagyobb az igény az anális szexre, mert sokak szerint így nem lehet elkapni a HIV-vírust. Ezért óvszert sem használnak. A Kenyai hatóságok azonban felhívták a lányok figyelmét arra, hogy ez nem igaz, sőt, az anális szex sokkal veszélyesebb a “hagyományosnál”, de a prostituáltak többsége a plusz pénz miatt óvszer nélkül is bevállalja az aktust. A fővárosi örömlányok 39%-a pedig úgy véli, hogy védekezés semmit sem ér a nemi úton terjedő betegségek ellen, ezért mindegy hogy védekeznek-e vagy sem.

A helyzet azonban rendkívül súlyos a kelet-afrikai országban. A kenyai National Aids Council ugyanis jelezte, hogy 10-ből 3 prostituált HIV fertőzött és számuk napról-napra növekszik. Ráadásul a lányok között egyre gyakoribbak a 18 éven aluliak, akik semmit sem tudnak a HIV-ről és más nemi betegségek terjedéséről.

A kenyai kormány egyre tanácstalanabb, hogy miként lehetne visszaszorítani a vírus terjedését az országban. Korábban ingyen óvszerrel és egészségügyi központok létesítésével próbálkoztak, de hiába. Most pedig azzal próbálkoznak, hogy visszavonult örömlányokat próbálnak bevonni azzal a céllal, hogy felvilágosítsák utcán dolgozó társaikat a veszélyre. Szakértők azonban jelezték, hogy sokkal átfogóbb kampányt kellene szervezni, hogy a lehető legtöbb örömlányhoz eljussanak az információk, nem csak azokhoz, akik a fővárosban dolgoznak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez