Trump TV a Facebookon

Az amerikai elnök menye, Lara Trump kétperces tévéhíradóban dicsőíti apósát a Facebookon.

Jó estét, mi az igazságot mondjuk el az elnökről, amit máshonnan nem tudhat meg – mondja Eric Trump neje, aki korábban producer volt a CBS televízióban. Megtudhatjuk, hogy az elnök fizetése egy részét jótékony célra fordítja, hogy üzemet avatott fel Wisconsin államban és nagyon örül, hogy a gazdaság újra növekszik az Egyesült Államokban.

Mindez persze benne van a mainstream médiában is, melyet Donald Trump a halálos ellenségének tart. Csakhogy ott olyan hírek is szerepelnek, mint hogy az elnök tíz nap után kirúgta kommunikációs főnökét, hogy orosz kapcsolatairól minden nap mást mond vagy hogy a szereplése Európában nem volt épp nagy siker…

Trump már a megválasztása után saját televíziót ígért, hogy szembeszálljon az amerikai médiával, melynek nagy része bírálta és bírálja őt. Aztán rájött, hogy az újfajta média hasznosabb a számára: a Twitteren több 35 millióan követik, a Facebookon 25 millióan. A Trump tévéhíradó is a Facebookon érhető el.

Trump úttörő e téren, de a fiatal francia elnök sem akar lemaradni. Macron pártja, mely a legutóbbi választáson a semmiből indulva többségre tett szert, közölte: saját médiát akar! Macron pedig a hagyományos médiát azzal lepte meg, hogy ki akarta jelölni, melyik újságíró kísérje külföldi útjára. Miután közölték vele, hogy ehhez semmi köze, ezt majd eldönti a főszerkesztő, jól megsértődött. A 39 éves elnök legfőbb média-tanácsadója a neje, Brigitte, aki 24 évvel idősebb nála. Külön irodája van az Elysée-palotában, épp úgy, mint Trump rokonainak a Fehér Házban Washingtonban.

Fotó: Lara Trump a képernyőn

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez