76 milliárd forint egy újságért

Az Alibaba Group 2,06 milliárd hongkongi dollárért, vagyis körülbelül 76,7 milliárd forintért vásárolta meg az angol nyelvű, hongkongi South China Morning Post (SCMP) című lapot – hozta nyilvánosságra az újság egy korábbi közleményében.

Az Alibaba és az SCMP a múlt hónapban jelentették be, hogy a világ legnagyobb e-kereskedelmi óriáscége megveszi a 112 éves lapot és a hozzátartozó “médiavagyont”, de a bekerülés összegét akkor nem közölték. Az elmúlt időszakban több cég is pályázott a lap felvásárlására.

AZ SCMP Csoport bevétele 2014-ben 1,2 milliárd hongkongi dollár (44,7 milliárd forint) volt, némileg több, mint egy évvel korábban. Nettó nyereségeként tavaly 122,6 millió hongkongi dollárt (4,56 milliárd forint) jelentettek.

A nívós lapnak fontos szerepe és helye van a kínai, illetve hongkongi médiapiacon, mivel a kínai fennhatóságú különleges közigazgatási területen a sajtószabadság fokmérőjének számít. Az új tulajdonos ugyanakkor azt ígérte: fenntartja a szerkesztőségi függetlenséget, a minőségi tartalom-előállítás érdekében pedig befektetéseket fog végrehajtani.

Erről bővebben a Pekingi Kacsa hírblogbon olvashatnak IDE kattintva.

Forrás: Pekingi Kacsa

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez