Több mint 40 embert gyászol Egyiptom – halottak és sebesültek a vonaton

Összeütközött, majd kisiklott két vonat tegnap délután Egyiptom Földközi-tengeri partvidékén. Eddig 41 halottat és 179 sebesültet találtak.

A tragédia Alexandriában történt: az egyik szerelvény Kairóból tartott Egyiptom második városába, a másik Port Szaídból. A nyomozás eddig annyit derített ki, hogy az előbbi   beleszaladt az utóbbiba. A kairói vonat vezetőjét őrizetbe vették, még tart a kihallgatása. Az első jelentések szerint figyelmen kívül hagyta a piros lámpát.

Egy alexandriai asszony, Hoda azt mesélte a BBC-nek, hogy éppen fent volt a háza tetején, amikor a két vonat összeütközött. “A levegőbe emelkedtek, piramis alakban. Kiabálni kezdtem, hogy az emberek vegyenek magukhoz néhány lepedőt és rohanjanak segíteni.”

Abdel Fattah Al-Szíszi elnök részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak és azonnali vizsgálatot rendelt el. A családok 50 ezer egyiptomi fontos (723 ezer forint) gyorssegélyt kapnak – közölte a szociális minisztérium.

Ez a legtöbb áldozatot követelő baleset az utóbbi 5 évben Egyiptomban. 2012-ben több, mint ötvenen haltak meg, főként iskolás gyerekek, amikor egy iskolabuszt gázolt el egy vonat. Az utolsó nagyobb vasúti szerencsétlenség 2013-ban történt az észak-afrikai országban, akkor Gízában siklott ki egy szerelvény, 19 ember halálát okozva. De kisebb baleset sok volt, egyedül tavaly összesen 1.249-nek volt az egyik résztvevője egy vonat – emlékeztet az egyiptomi statisztikákra az Egyptian Streets.

Fotó: EPA

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez