Neymar fizet az adóhivatalnak Brazíliában

A brazil csatár vagyonát (kb. 43 millió eurót) szülőhazájában zárolták adótartozás miatt. 2,1 millió eurót követel rajta az adóhivatal. Ez a követelés még abból az időből maradt fenn, amikor Neymar a Santos játékosa volt Brazíliában. Nem értünk egyet az ítélettel, de fizetünk – közölte sajtóértekezleten Neymar pénzügyi tanácsadója.

Rekordösszegért, 222 millió euróért szerződött Neymar a Barcelona csapatától a Paris Saint Germainhez. A számlát a katari emír fizeti, aki azóta tulajdonosa a PSG-nek, hogy Sarkozy akkori francia elnök, aki a csapat élszurkolója, megkérte rá. Cserébe Sarkozy elintézte Katarnak a 2022-es futball világbajnokságot.

Neymarnak jog vitája van a Barcelonával is, ahol 2013 óta játszott. Amikor ugyanis tavaly újratárgyalták a szerződését a katalán csapatnál, akkor 26 millió eurós prémiumot ígértek neki, ha marad. Neymar akkor maradt is, de idén nyáron eljött. Most követeli a prémiumot, de Barcelonában hallani sem akarnak annak kifizetéséről. Lehet, hogy bepereljük a Barcelonát – mondta Neymar pénzügyi tanácsadója. Párizsban csodát várnak Neymartól, aki 222 millió euróért igazolt át a Barcelona csapatától a Paris Saint Germainhez.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez