Veszélyben az olimpiai golf: az ír bajnok nem megy Rióba

A Zika vírus miatt mondta le szereplését Rory McIlroy. A 27 éves bajnok, aki hamarosan elveszi barátnőjét, attól fél, hogy a Zika-vírus az utód egészségét károsíthatja.

A Zika-vírus néhány újszülött esetében kisfejűséget okoz, és ez egész életére megnyomoríthatja a csecsemők helyzetét. Brazília sportminisztere igyekezett mindenkit megnyugtatni: augusztusban a Zika-vírus egyáltalán nem aktív, így a fertőzés veszélye gyakorlatilag nulla.

Ha mások is követik az ír bajnok döntését, akkor veszély fenyegeti a golf olimpiai szereplését. A sportág 112 év után tér vissza az olimpiára. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság azután döntött így, hogy a Nemzetközi Golf Szövetség szentül megígérte: a legjobb versenyzők ott lesznek az olimpián!

A golfozók a világ legjobban fizetett versenyzői közé tartoznak. Ezért számukra az olimpia nem olyan nagy szám. A világ két legjobb golfozója még nem döntötte el: ott lesz-e Rióban? Ha ők sem mennek, akkor veszélybe kerülhet az olimpiai golf. Erről jövőre szavaz a Nemzetközi Olimpiai Szövetség annak ismeretében, hogy csakugyan elmennek-e a világ legjobb golfozói Rio de Janeiróba, ahogy korábban ezt szentül megígérték.

Kép: Rory Mcllroy (Wikipedia)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez