Császármetszéssel szült a megerőszakolt kislány Indiában

Ilyen fiatal anya még sosem hozott a világra gyermeket Indiában – legalábbis a hivatalos feljegyzések szerint. Bár a baba koraszülött, de jól van. Az anya még azt sem tudja, hogy mi az a szülés.

Ezért az orvosok azt mondták neki, hogy egy követ kell kioperálni a hasából. Miért kellett megszülnie a gyereket a 10 éves kislánynak, akit a saját nagybátyja erőszakolt meg?

Azért, mert a szülők csak későn vették észre a kislány terhességét. Indiában a törvény kimondja, a terhesség 20. hete után nem hajtható végre abortusz, csak akkor, ha azt valamilyen rendkívüli körülmény indokolja. A kislány szülei épp erre a rendkívüli körülményre hivatkoztak, amikor a terhesség megszakítását kérték a kórháztól, majd bíróságtól. Jogi procedúra kezdődött. Végül a Legfelső Bíróság orvosi szakvélemények alapján úgy döntött, hogy nem engedélyezi az abortuszt. Az orvosok szerint ugyanis az veszélyeztette volna a kislány életét. Ezért kellett megszülnie a tízéves kislánynak a lányát. Aki 2,5 kiló és jól van. Mi lesz vele?

A kislány szülei eleve közölték: hallani sem akarnak a babáról! Így az újszülött még tíz napig a kórházban marad Csandigar városában, majd állami gondozásba kerül. Ott pedig megpróbálnak családot keresni az újszülött kislánynak, akit édesanyja tízéves korában hozott a világra Indiában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez