Ez lenne a jövő? A legfurcsább technológiai újdonságok a berlini IFA 2017 kiállításról

Az okoseszközök arzenálja mellett olyan tárgyakat is bemutattak az idén Európa egyik legnagyobb technológiai börzéjén, amelyek inkább mondhatók érdekesnek, mint hasznosnak. De akik kedvelik a luxust, azoknál biztosan van hely számukra.

Sok gyártó időzítette új termékeinek bemutatását az idén az IFA 2017 kiállításra, így a technológia szerelmeseinek nem volt hiányuk izgalmakban. A Samsung Berlinben előrukkolt a világ legnagyobb QLED gaming monitorával, a CHG90-el, az LG az új V30-as készülékével, a Motorola a Moto X4 névre keresztelt modelljével, a Sony pedig a Sony Xperia XZ1-el rázza fel az okostelefonok piacát. Az okosórák terén is sok újdonságot mutattak be és aki a fotózásért rajong, az is szép kínálatból válogathat a legújabb fejlesztéseknek köszönhetően. Volt azonban néhány olyan termék is, amelyek feltehetően csak azokból a háztartásokból hiányozhatnak, ahol a luxus a legapróbb dolgokból sem maradhat ki.

Robothűtő a Panasonictól

A futurisztikus hűtő a legmagasabb szinten szolgálja ki az igényeket, oda megy, ahová hívják. A hangvezérlésnek köszönhetően már el sem kell sétálni a konyhába egy hideg üdítőért, a robothűtő ugyanis odagurul, felszolgája az italokat, ételeket, az egyik rekesze pedig még a poharakat és az étkészletet is tárolja, hogy ne legyen gond a felgyülemlett mosatlannal.

00000000000000000panasonic

Pawbo, a macskafigyelő-rendszer

A kamerával ellátott eszközzel a gazdik a távolból is figyelhetik a háziállataikat, sőt még beszélhetnek is hozzájuk. Az egyik funkció pedig jutalomfalatot adagol, ha a cicák megéheznének.

000000000000000000000000pawbo

Mágikus projector

Az LG legújabb projektoráról elsőre nehéz lenne megmondani, hogy mi a funkciója, hiszen korántsem hasonlít a többi ilyen eszközre. A ProBeam UST azonban a technológia csúcsát hozza el az otthonokba – és még helytakarékos is.

00000000000000000000projektor

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez