Lavrov: tárgyalhatunk Észak-Korea diplomatáival Vlagyivosztokban

Az orosz Távol-Kelet fővárosában jelenleg kétnapos nemzetközi gazdasági konferencia zajlik, melyen részt vesznek Észak-Korea, Kína és az USA diplomatái is. Ennek keretében sor kerülhet tárgyalásokra Oroszország és Észak-Korea között – közölte Lavrov külügyminiszter. Putyin elnök korábban megismételte álláspontját, hogy szankciókkal nem lehet rendezni a koreai válságot.

Észak-Korea vasárnap sikeres hidrogénbomba-kísérletet hajtott végre. Ráadásul közölte: olyan kis szerkezetet robbantottak fel, mely elfér egy interkontinentális rakéta robbanófejében. Ezzel Észak-Korea teljes jogú nukleáris hatalommá vált. Melynek diktátora, Kim Dzsongun rendszeresen háborúval fenyegeti a világot. Amerika katonai megelőző csapással fenyeget, Oroszország és Kína tárgyalásokat javasol.

De van-e kivel tárgyalni? Kim Dzsongun a hírek szerint azt szeretné elérni, hogy fogadják a Fehér Házban, mint egyenrangú partnert. Ez még messze van – mondta pár napja Rex Tillerson amerikai külügyminiszter. A koreai válság mindenesetre itt van és jelenleg egyik nagyhatalom sem találja a megoldást, miközben az ifjú diktátor a markába nevet Észak-Koreában.

Fotó: Vlagyivosztok / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez