Kiadták a kilövési parancsot Hamza bin Ládenre

Vadásszák le mindenképpen, élve vagy halva. Ezt a parancsot kapták a Közel-Keleten a koalíciós országok különleges erőinek tagjai. Londoni lapértesülés szerint már Szíriába érkezett a brit SAS újabb negyven katonája a fedett műveletre.

Oszáma bin Láden most 28 éves fia vezető szerepet visz az al-Kaida propagandájában, mióta apját 2011 májusában Pakisztánban megölték amerikai kommandósok. Azt a rajtaütést is hosszas hajtóvadászat előzte meg a 2001. szeptember 11-i merényletek kitervelője után.

A brit Mirror szerint a világ 10 top célpontja közé tartozik az apja örökségére pályázó Hamza bin Láden. Akit januárban tett terroristalistára Washington. Tavaly, Oszáma bin Láden halálának 5. évfordulóján tűnt fel a szakértőknek egyre növekvő jelenléte a terrorszervezetben. Az Egyesült Államok ezután be is fagyasztotta összes, amerikai joghatóságú területen fellelt vagyonát.

A múlt hónapban az ifjabb bin Láden arra szólította fel a szunnita muzulmánokat szerte a világon, hogy menjenek Szíriába és harcoljanak a “keresztesek” és a síiták ellen. Megfigyelők biztosak abban, hogy az Iszlám Állam gyengülésével az al-Kaidát akarja helyzetbe hozni, mégpedig úgy, hogy a legnagyobb globális terrorista szervezetté fejlesztené. Vagyis újrateremtené a korábbi helyzetet.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez