Pestisjárvány Madagaszkáron

Több mint harminc ember halt meg a nagy szigeten, amióta augusztusban kitört a járvány. Köztük van egy kosárlabdaedző is, aki a Seychelle-szigeteken dolgozott. Halála után tilalmat rendeltek el minden nagyobb rendezvényre Madagaszkár fővárosában.

Az Egészségügyi Vikagszervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a pestisjárvány ezúttal nemcsak vidéken pusztít, de elérte a fővárost és az ország második legnagyobb városát is. A fővárosban eddig tízen haltak meg. A lakosság megrohamozza a gyógyszertárakat, ahol kezdenek kifogyni a gyógyszerekből és a maszkokból.

A WHO 300 ezer dolláros gyorssegélyt küldött. Ezenkívül gyűjtést indított, hogy összeszedjen további 1,5 millió dollárt a pestis elleni küzdelemre. A pestis a szegények betegsége: Afrikában elsősorban Madagaszkáron és Kongóban pusztít. Csakhogy ma már nagyon kinyílt a világ: a kosárlabdaedző, aki a járvány eddig legnevesebb áldozata, szintén külföldön dolgozott. Ezért a WHO a pénzen kívül részletes utasításokat is küldött arról, hogy miképp lehet harcolni a pestisjárvány ellen, amivel a helyi egészségügy szemmel láthatóan képtelen megbirkózni Madagaszkáron.

Fotó: Pixnio

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez