Szexuális zaklatás: Hollywood sztárproducere szabadságra megy

Én még egy másik korszakban nőttem fel. A hatvanas és hetvenes években másképp ítélték meg ezeket a dolgokat – mentegetőzik Harvey Weinstein, aki közismert volt Hollywoodban arról, hogy “imádja a fiatal kollégánőket”.

A New York Times értesülései szerint Harvey Weinstein ügyvédei több tucat ilyen ügyet intéztek el – bíróságon kívül. A leghíresebb ezek közül Rosy McGowan esete. A Scream (Sikoly) című film fiatal színésznője állítólag 100 ezer dollárt kapott azért, hogy hallgasson. Ashley Judd a hírek szerint ennél is többet.

A különösen kellemetlen a hollywoodi botrányban az, hogy Harvey Weinstein kissé perverz volt. Most búcsúközleményében elnézést kért ezért a kolléganőktől, akiket zaklatott. Azt ígérte, pszichiáterhez fordul, hogy “megküzdjön a démonaival”. Hollywood mindig is híres volt arról, hogy tele van olyan fiatal lányokkal, akik szinte mindenre hajlandóak a karrier érdekében. A pénzes producerek pedig nem haboznak ezt kihasználni. Csak hát változnak az idők: ma a szexuális zaklatás már bűncselekménynek számít az Egyesült Államokban. Éppen ezért Harvey Weinstein, Hollywood sztárproducere, aki Oscar-díjat zsebelt be a Szerelmes Shakespeare-ért, jobbnak látja, ha “szabadságra megy”…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez