Tovább gyűrűzik a Weinstein ügy, már a neje is válik Hollywood bukott királyától

Asia Argento két másik színésznővel együtt nemi erőszakkal vádolta meg a New Yorker című lapban Hollywood egykor legendás producerét, Harvey Weinsteint, akit cége kirúgott, miután a szexuális zaklatás évtizedes gyakorlatáról beszámolt a New York Times.

Neje, Georgina Chapman bejelentette: válik. Elnézést kért mindazoktól a nőktől, akiket férje szexuálisan zaklatott. A házaspárnak két gyermeke van. Ügyvédje szerint Harvey Weinstein jelenleg szexuális elvonókúrán van.

Asia Argento arról nyilatkozott, hogy erőszakkal orális szexre késztette őt a befolyásos producer, aki később igyekezett úgy beállítani az esetet, hogy a színésznő saját akaratából vállalkozott erre. Mostanában pedig arra kérte a megalázott színésznőt: tegyen nyilatkozatot arról, hogy nem történt szexuális zaklatás annak idején egy szállodában az Azúrparton Franciaországban.

Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is szerepelt Harvey Weinstein célkeresztjében, de mind a két színésznő nemet mondott. Csakhogy ezt Weinstein nem fogadta el. Ezért mindkét színésznő az akkori férfi partnerét bízta meg, hogy tolmácsolják az üzenetet: nem hajlandók szexre azért, hogy szerepet kapjanak egy Weinstein-produkcióban.

Megszólalt Hillary Clinton is. A demokrata elnökjelölt egyik legfőbb támogatója volt Harvey Weinstein Kaliforniában. Hillary Clinton maximálisan elítélte a színésznők szexuális zaklatását. Mira Sorvino az általános képmutatásra mutatott rá: Harvey Weinstein évtizedek óta szexuális ragadozó volt Hollywoodban és a producerek között nem állt magányosan ezzel, mégiscsak most kerülnek nyilvánosságra ezek a rémes ügyek, amelyekről szinte mindenki tudott a filmes szakmában Amerikában. De csak mostanra telt be a pohár és csak most rúgta ki Harvey Weinsteint a Weinstein Company, melynek egyik alapítója volt.

Asia Argento a Róma Pride-on, 2016-ban / Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez