Sylvester Stallonét nemi erőszak miatt vizsgálja az ügyészség Kaliforniában

Los Angeles-ben a kerületi ügyészség rövid közleményben tudatta a világgal, hogy a szexuális erőszakot vizsgáló rendőrcsapat megkezdte egy panasz kivizsgálását.

A panaszt Santa Monicában nyújtották be még tavaly, amikor Hollywoodban Harvey Weinstein nagy botrány közepette megbukott. Az egykori legendás producert New Yorkban faggatja a bíróság korábbi ügyeiről. Több tucat színésznő vádolja Weinsteint nemi erőszakkal, illetve molesztálással.

Sylvester Stallone 1976-ban lett világhírű a Rocky című filmmel, melyet számos folytatás követett. Rambo szerepében is nagyot alakított, ebből is több folytatás született Hollywoodban. Sylvester Stallone ügyvédje sietett hangot adni felháborodásának az ügyészség bejelentése miatt. Szerinte nem történt semmi: Sylvester Stallone kapcsolata a panaszt benyújtó nővel teljes mértékben közös megegyezésen alapult. Semmiféle erőszakról sem volt szó a nyolcvanas években.

Sylvester Stallone már jócskán túl van a pályája csúcsán, de így is nagyon sokat veszíthet, hiszen a közhangulat ma egészen másképp ítéli meg ezeket a cselekedeteket, mint a nyolcvanas években. Hollywoodban a producerek és a sztárok rendszeresen visszaéltek a helyzetükkel, de ezt korábban elnézően kezelték. Amióta tavaly októberben a New York Times megindította kampányát Harvey Weinstein ellen, több hollywoodi nagyság is eltűnt a süllyesztőben. Maga Harvey Weinstein pedig bíróság elé került. Világméretű metoo kampány indult, melyben az áldozatok vádolják be a tetteseket, akik gyakran befolyásos és híres férfiak. Sylvester Stallone ebbe a kategóriába tartozik, és most nemcsak a becsülete forog kockán, de a presztízse is. Nem beszélve a pénztárcájáról, hiszen a bíróság komoly pénzbírságot is megítélhet nemi erőszakért, amivel Sylvester Stallone-t vádolja egy ismeretlen nő Kaliforniában.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez