Megmutatja – ilyen egy 24 éves holland pilótanő élete

A fiatal pilóta gyerekkora óta a repülésről álmodott, most pedig az Instagram oldalán osztja meg követőivel a hétköznapjait.

Lindy Kats még csak 24 éves, de fiatal kora ellenére már sikeres karriert tudhat a magáénak, hiszen egyike azon kevés huszonéveseknek, akik nőként utasszállító repülőgépeket vezetnek. A pilótanő a CNN-nek adott interjút az életéről, amelynek részleteit a közösségi oldalán több, mint 100 ezer ember követheti nap mint nap.

000lindykats2

„Mindig is szerettem repülni, de ugyanakkor sosem gondoltam volna, hogy egyszer pilóta lehet belőlem – egyrészt mert nehéz, másrészt mert nagyon drága is volt a képzés” – mondta a kezdetekről a pilótanő. 15 évesen, egy középiskolai pályaválasztási napon aztán volt lehetősége beszélni egy pilótaképzéssel foglalkozó intézmény tanácsadójával, ami fordulópont volt az életében –  hiszen realizálódott benne, hogy mégsem olyan elérhetetlen az álma.

.000lindy10

Kemény munkával végül teljesítette a követelményeket és ma már maga vezet egy Boeing 717-est. A nemek aránya a szakmájában ugyan még mindig a férfiaknak kedvez, de kollégáitól eddig csak pozitív visszajelzést kapott, a műszak után is együtt mennek el kikapcsolódni. Az utasok között azonban néha akad olyan, aki meglepődik a fiatal, szőke nő látványán az egyenruhában. Volt, aki be is nézett a pilótafülkébe, hogy van-e férfi kolléga, aki elvezetné a gépet.

000lindykats3 000lindykats5 000lindykats

Lindy a közösségi oldalát azért indította el, hogy barátaival és családtagjaival megoszthassa az élményeit, hiszen a munkája miatt keveset tud velük találkozni. Idővel azonban egyre többent kezdték el követni, sokan pedig tanácsot is kérnek tőle. „Ha az emberek azt mondják nekem, hogy inspirálom őket, az a legszebb bók. Tudom, hogy nehéz ez a pálya, ha nincsenek mentoraid, ha senkit nem tudsz megkérdezni. Ezért mindig próbálok válaszolni a kérdésekre. Ha ezzel bárkit is inspirálok, az nagyszerű dolog” – mondta Lindy a CNN riporterének.

000lindykats6 000lindykats7 000lindykats8

Fotók: Instagram – pilot_lindy

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez