Tízezren vonultak fel a meggyilkolt futónőt gyászolva

A 29 éves Alexia Daval megégetett holttestét a hétvégén találták meg Franciaországban, egy erdőben. A nő kocogás közben tűnt el egy héttel korábban.

A boncolás kiderítette, hogy megfojtották. A tettes egyelőre ismeretlen. Városában, az ország északkeleti részén fekvő és mindössze 5 ezres Gray-ben a család és a barátok is részt vettek abban a körülbelül 10 ezres menetben, amely a meggyilkolt nőt gyászolta. Franciaországban sok helyen, így Párizs-szerte is közös futással emlékeztek a nők Alexia Davalra.

A bankban dolgozó nő október utolsó szombatján indult utolsó futására. Miután órákig nem tért haza, férje értesítette a rendőröket. Holttestét fóliába csavarva találták meg, távol megszokott útvonalától.

Édesanyja a gyászfelvonuláson köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki vasárnapi futásával kiállt a lánya és a nők elleni erőszak összes áldozata mellett. Könnyeivel küszködve azt mondta, hogy ezzel a gesztussal erős jelképet csináltak a lányából – mégpedig azét, hogy minden nőnek jogában áll szabadon futni és élni.

Fotó: AFP

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez