Mindenük odaveszett a tűzben – karácsonyra gyűjt egy családnak az AHU Mentőszolgálat

Afrika után Magyarországon is egyre nagyobb segítő szerepet vállal a Magyar Afrika Társaság (AHU).

Mióta nemrégiben megalakult az AHU Mentőszolgálata, azóta már a második ingyenes magyarországi szűrőnapjára készül, ez most hétvégén lesz Monoron. De más jótékonysági projekteket is szervez a Társaság. Most például egy budapesti családnak indít gyűjtést. A hét végén adta hírül a távirati iroda, hogy a XVII. kerületben szombatra virradóra öt embert – köztük két gyermeket mentettek ki egy égő házból a rendőrök.

A sérülteket kórházba vitték a mentők. Köztük az AHU Mentőszolgálat projektvezetője, Gáspár Attila mentőtiszt is, aki éppen szolgálatban volt az Országos Mentőszolgálatnál. Ő egyeztetett az AHU-val, így a sérültek a Magyar Afrika Társaság szakmai partnere, az Aranylélek és Aranyszív Ambulance Kft segítségével hagyhatták el a kórházat.

A családnak mindene a tűzbe veszett, a házuk is alkalmatlanná vált a lakhatásra. A három gyermekét egyedül nevelő anyukának gyűjtést szervez a Magyar Afrika Társaság, hogy Karácsonyra legalább legyen fedél a fejük felett, be tudják rendezni a lakást. Az AHU szlogenje: Együtt tudunk nagyot tenni! A gyűjtés részleteiről később beszámolunk.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez