Az Uber és a NASA közösen fejleszti a jövő légitaxiját

Három év múlva pedig akár el is felejthetjük a dugókat, hiszen 2020-ra tervezik az indulást.

A repülő autók ideje közelebb van, mint gondolnánk. Az Uber és a NASA ugyanis összefogott, hogy együtt fejlesszék ki a jövő légitaxiját. Ezt a lisszaboni Web Summiton jelentette be az Uber termékfőnöke, aki elárulta, hogy már aláírták azt a megállapodást, amelynek keretében a NASA feladata lesz egy új, légiirányító rendszer kidolgozása, amellyel az elektromos járművek mozgását szabályozzák majd.

000uberair

Az Uber korábban sem titkolta, hogy a hagyományos és a vízitaxizás megreformálása után tervei között szerepel a légitaxizás bevezetése is. Ezt azonban sokan a szakértők között is kétkedve fogadták, a valóságtól elrugaszkodottnak tartották. A NASA közreműködésével azonban úgy tűnik, hogy valóban reálisak a célkitűzések, és 2020-ra akár már el is indulhatnak az első repülő taxik az utasokért. Ha minden a tervek szerint megy, az első tesztrepülések addig mindenképpen lezajlanak majd, Los Angelesben, Dallasban és Dubajban.

A The Verge értesülései szerint ehhez a szárazföldi verzióhoz hasonlóan, applikáción keresztül lehet majd sofőrt és járművet rendelni, annyi különbséggel, hogy a tartózkodási cím helyett a legközelebbi uberAir leszállóhelyen veszik majd fel az utasokat. Arról pedig biztosították a közönséget, hogy a cég hű lesz a filozófiájához az új szolgáltatást illetően is –  ami azt jelenti, hogy nem a vagyonos emberekre szabják az árakat. Azt szeretnék ugyanis, ha az eddigi felhasználóik is ki tudnák majd fizetni a dugók nélküli utazást.

Fotó: Uber

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez