Golyóálló felszerelést árul a diákjainak egy floridai magániskola

A 120 dolláros dolláros terméket az iskolatáskákban kell elhelyezni. Így egy esetleges támadásnál életmentő is lehet, hiszen felfogja a golyókat.

Az Egyesült Államokban történt közelmúltbeli támadásokra reagálva golyóálló paneleket kezdett el árulni egy keresztény magániskola Floridában. Az intézmény honlapján “ballisztikus panel” néven hirdetik a terméket, 120 dollárért, a többi iskolai kiegészítő között. A golyóállót a hátizsákba kell helyezni és így egy mellényhez hasonlóan védelmet biztosíthat fegyveres támadás esetén a viselőjének. A CNN-nek az iskola biztonsági főnöke, George Gulla azt mondta: a tanárokat arra is kiképzik, hogy veszély esetén instrukciókat adjanak a diákoknak, hogyan használják pajzsként a táskáikat.

000bp

A Los Angeles Times közlése szerint 2012 óta több, mint 200 iskolai lövöldözés volt az Egyesült Államokban, amire a piac is reagált: egyre szaporodnak az olyan webáruházak, amelyek golyóálló felszereléseket kínálnak a gyermekeknek. Ezek között vannak táskákba helyezhető golyóálló betétek, tabletborítók és egyéb eszközök is. Egy minnesotai iskolában golyóálló táblákat is beszereztek, hogy azzal védjék a diákokat.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez