Mészárlás egy egyiptomi mecsetben – több mint 235 halott

Bombát robbantottak és fegyverekkel mészároltak le embereket a pénteki ima idején a Sínai-félsziget északi részének egyik mecsetjében.

A terrorakcióktól gyakran sújtott el-Aris közelében, Bir al-Abedben támadtak a mecsetre a fegyveresek. Az AP úgy tudja, hogy szemtanúk arról számoltak be a helyi médiának, hogy a támadók terepjárókon érkeztek a pénteki ima után és lőni kezdték a kifelé tartó hívőket. Az egyik jelentés szerint a célkeresztben rendőrök és katonák voltak, akik szintén a mecsetben imádkoztak. Robbanás is volt. Azt még nem tudják, hogy ki áll a támadás mögött, Szíszi elnök a biztonsági erők vezetőivel találkozik, hogy megvitassák, hogyan válaszoljanak a támadásra.

A térségben nagyon aktívak az iszlamista erők azóta, hogy a hadsereg 2013 nyarán megfosztotta a Muzulmán Testvériség színeiben megválasztott Mohamed Morszi elnököt a hatalomból. Rendőrök és katonák százait ölték meg, a legtöbb támadást az Iszlám Államhoz csatlakozott, Sínai csoport nevű iszlamista szervezet követte el. A mostani merényletnek a több mint 230  halott mellett sok sebesültje is van.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez