Luxus elvonókúra dzsihádharcosoknak

Ötcsillagos nyaralóhelyen szoktatják le a potenciális terroristákat arról, hogy Allah nevében öljenek Szaúd-Arábiában vagy külföldön. A szaúdi királyi család egyik tagjáról elnevezett Mohamed bin Najef központ célja valamiféle ideológiai átnevelés.

Szaúd-Arábiában a vahabita szekta vallásos tanítása megkönnyíti a dzsihádra toborzók dolgát. A konzervatív szekta vezetőivel még Szaúd király kötött megállapodást: az uralkodó Mekka védelmezőjeként a vallásgyakorlás terén meghatározó szerepet biztosított a vahabitáknak, akik cserébe támogatták a királyságot.

Mohamed bin Szalman trónörökös egy mérsékelt és modern iszlámra akarja átnevelni Szaúd-Arábiát, hogy az ország megfeleljen a 21. század kihívásainak. Ezért a dzsihádharcosokat és a potenciális terroristákat kellemes körülmények között vallási prédikátorok próbálják letéríteni a terror útjáról Szaúd-Arábiában.

Kik kerülhetnek ide be? Szaúd-Arábia konzervatív és hierarchizált társadalom, tehát a felsőbb rétegek fiai juthatnak be a luxus elvonókúrára az ötcsillagos központba. Mohamed bin Szalman trónörökös nemrég megalakította az arab NATO-t, és ennek keretében háborút hirdetett a terrorizmus ellen. Az Iszlám Állam már összeomlott Irak és Szíria területén. A vesztes háborúban  megfáradt dzsihádharcosok most olyan átnevelő központba térhetnek haza, ahol ötcsillagos ellátás keretében imámok és pszichológusok szoktatják le őket a terrorizmusról, mint a Paradicsomba vezető egyedül helyes útról Szaúd-Arábiában.

Fotó: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez