Több mint 20 ezren tüntettek Netanjahu ellen Tel Avivban – videó

Az izraeli miniszterelnök pártja keresztülvitt egy olyan törvényt a parlamentben, mely megóvja Netanjahut attól, hogy a rendőrség kivizsgálja korrupciós ügyeit. A miniszterelnök egy korrupt bűnöző! – ilyen táblákat emeltek magasba a tüntetők Tel Avivban.

Benjamin Netanjahunak több korrupciós ügye is van: különböző fegyvervásárlások kapcsán állítólag az eladók megkenték a kormányfő bizalmi embereit. Külön vizsgálat folyik Netanjahu neje ellen, aki kissé túlköltekezett az állami pénzekből.

Netanjahu Izrael legtovább hatalmon levő miniszterelnöke, aki számtalan belpolitikai csatározást túlélt már. Ráadásul könnyen hivatkozhat a nemzetbiztonságra a fegyverek ügyében, hiszen ezeket az üzleteket mindenütt titokban tartják. Izraelben az ellenzék úgy véli, hogy Netanjahu most azért is folytat háborús politikát, hogy elterelje a figyelmet ezekről a kétes üzletekről. Izrael olyan támaszpontot támadott szombaton hajnalban, ahol az irániak akarnak berendezkedni Damaszkusz közelében. Mind Netanjahu miniszterelnök, mind Lieberman hadügyminiszter többször megerősítette: nem tűrik el Irán katonai jelenlétét Izrael határai mellett. Ebből a baloldali sajtó arra következtet: Netanjahu háborút készít elő Iránnal szemben – szövetségben az Egyesült Államokkal és Szaúd-Arábiával.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez