Hatvan év börtön gyerekpornó miatt az amerikai női tornászválogatott orvosának

Larry Nassar ellen 125 fiatal sportoló emelt vádat szexuális zaklatás miatt. Ezért csak januárban mondják ki az ítéletet, mely akár életfogytiglan is lehet. Most nem emiatt ítélték el az amerikai női tornász válogatott orvosát, hanem gyerekpornó miatt.

Számítógépén több mint 37 ezer ilyen képet találtak. Ezért a 60 éves börtönbüntetés annak a férfinak, aki nagy szerepet játszott abban, hogy az USA női tornászai szinte mindent megnyertek egy időben – a legnagyobb sikerük az aranyérem volt a londoni olimpián.

A jeles sportorvos állítólag pompásan masszírozott, és ez sokban hozzájárult a fiatal versenyzőnők sikeréhez. Sajnos az érdeklődése nem állt meg a masszírozásnál: egész pályafutását végigkísérte a szexuális zaklatás vádja. Erre azt válaszolta, hogy a fiatal lányok általában mentálisan igen sérülékenyek és ezért foglalkozik velük behatóan. “Húsz évig a szőnyeg alá söpörték ezeket a vádakat!” – állítja egy tornásznő, aki nemcsak az orvost tartja felelősnek, hanem az amerikai tornasport vezetőit is.

Larry Nassar egyébként bűnbánatot tanúsított. Három lánya van és mintaszerű család apának tartották. Hátralevő életét minden bizonnyal börtönben tölti majd, hiszen most gyerekpornó miatt kapott 60 évet, de az ítélet 125 szexuális zaklatással kapcsolatban még hátravan. Az ítélet pedig annál is súlyosabb lesz, mert a tornászlányok többsége nagyon fiatal volt, amikor a válogatott orvosa “mentális segítséget nyújtott neki”…

Képünk illusztráció / Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez