Nyaralás 200 kiló felett – plus size méretű utazókra fókuszál egy üdülőközpont a Bahamákon

Széles ajtók, magas teherbírású ágyak és egy privát strand is várja azokat, akik túlsúlyuk miatt máshol feszengenének a nyaralás alatt.

A Bahamák egyik szigetén, Eleutherán már két éve működik a The Resort, a túlsúlyos emberek igényeire szabott üdülőközpont. Az alapító, James King elmondása szerint az ötlet, hogy indítson egy plus size méretűeket megcélzó üzletet, 15 évvel ezelőtt született meg benne, egy grenadai nyaralás alatt. Akkor ugyanis szemtanúja volt annak, hogy az egyik hölgy alatt összetört egy nyugágy, amit a hotel személyzete szerinte meglehetősen rosszul kezelt, hiszen 150 dolláros büntetést szabtak ki a vendégre.

000resort2
A szemtanú azonban leszűrte az esetből, hogy hiány van a piacon olyan szállodai bútorokból, amelyek elbírnák az átlagtól nagyban eltérő testsúlyú vendégeket. Így kapva az alkalmon, létrehozta saját üdülőközpontját a 200 kilogramm feletti embereknek. Minden ajtót kiszélesítettek, a bútorok pedig 250 kilogrammig bárkit elbírnak. Ezeket azonban nem volt egyszerű beszerezni, így mindent egyedi gyártás során, megrendelésre készíttetett.

000rsort

Az üzlet lassan indult be, de mára sikeresnek mondható. A CNN-nek a tulajdonos elmondta, hogy 2018 első felére már foglaltak a szobáik. A szolgáltatásokhoz tartozik egy privát strand is, ahol zavartalanul fürdőzhetnek a vendégek anélkül, hogy külsejük miatt bántó pillantásokat vagy megjegyzéseket kapnának. Több vízi sportot is kipróbálhatnak, ami egy átlagos strandon sokak számára elképzelhetetlen lenne. Egy hatnapos nyaralás a szigeten 16.400 dollártól kezdődik (több, mint 4 millió forint), ebbe napi háromszori étkezés is beletartozik a karibi és az amerikai ételek színes felhozatalából. A vendégek pedig, úgy tűnik, értékelik a különleges szálláshelyet, hiszen sokan közülük újra és újra visszatérnek oda kikapcsolódni.

Fotók – Facebook – The Resort

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez