A csábítás iskolája – 1500 eurós tanfolyam félénk fiatalembereknek Kínában

Félénk vagyok, de hódítani akarok – többmillió fiatalember érzi ezt Kínában, ahol óriási többségben vannak a férfiak. Hogy találhatok párt magamnak, ha tudom: a nemzedékemhez tartozó lányok tisztában vannak a saját értékükkel. Vagyis azzal, hogy ami ritkaság a piacon, az felértékelődik. Ezért aztán többezer fiatalember iskolába jár, hogy megtanulja: hogyan csábíthat el lányokat, esetleg nem csak házasság céljából.

Átlagosan 1500 eurónak megfelelő jüant kell kifizetni egy ilyen többhónapos tanfolyamért, amely társasági tanácsokkal látja el a félénk fiatalembereket. Ők nagyrészt vidékről érkeztek a nagyvárosba, ahol lehet, hogy már szép karriert kezdtek el, de párt még nem találtak maguknak. Azt viszont mindenáron el akarják kerülni, hogy a szüleik szerezzenek nekik feleséget. Vidéken még fennmaradt ez a hagyomány, melyet elsősorban anyagi megfontolások motiválnak: vajon az egyszem fiú felesége mit hoz a családi közösbe?

000chinese2

A kommunista párt által irányított kínai kapitalizmus abban különbözik az európaitól, hogy nem individualista, hanem családi alapon működik. A vagyon a családé, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az egyetlen fiú milyen asszonyt hoz a házhoz. A mentalitás egészen más a belső területeken, ahol élnek még az évezredes paraszti szokások, mint a keleti partvidéken, ahol az amerikai stílus hódít. A lányok Sanghajban vagy Kantonban különösen igényesek a partnerrel szemben. Nem szégyellnek rákérdezni a vagyoni helyzetére szinte azonnal. Persze most már az interneten számtalan lehetőség van arra, hogy a potenciális partner anyagi erőforrásait felmérjék. Ügynökségek működnek ezzel a céllal, melyek éppúgy, mint a csábítás iskolái, megkönnyítik a szebbik nem megismerését a félénk fiatalembereknek, és a partner anyagi helyzetének felbecsülését a meglehetősen magabiztos ifjú hölgyeknek.

000ch

Érdekes módon nagyon kevés a lány a csábítás iskoláiban, pedig régebben Kínában szinte kizárólag a számukra működtek ilyen intézmények. De akkoriban a nők célja egyetlenegy lehetett: felhívni valahogy a figyelmet magukra a hatalmas és gazdag férfiak körében. Most megváltozott a helyzet: a félénk fiatalemberek próbálkoznak partner kereséssel, mert maguktól nem könnyen találnak ilyet a nagyvárosban. A félénk vidéki fiatalemberek ilyenkor vészhelyzetben vannak Kínában, mert közeledik a Holdújév.

000chinaa

Februárban kezdődik a Kutya éve. A Mennyei Birodalomban ilyenkor évezredek óta az a szokás, hogy mindenki hazautazik a szülőföldjére. A fiatalemberek pedig bemutatják ifjú menyasszonyukat a szülőknek. De mi van akkor, ha nincs ilyen és az ifjú menedzser már elmúlt harminc éves ? Semmi gond! Menyasszony bérlő ügynökségek is léteznek ma már Kínában. Itt csinos ifjú hölgyek készséggel állnak rendelkezésre, hogy – nem kevés  pénzért- eljátsszák a menyasszony szerepét a körülbelül egyhetes Holdújév vakáció idején.

(Visited 48 times, 3 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez