Eladó a menyasszony – az ár 3000 dollár

Olykor 13 éves lányokat is átcsempésznek Vietnam és Kína határán, mert a menyasszony-kereskedelem bombaüzlet a Mennyei Birodalomban.

Óriási ugyanis a nőhiány Kínában, ahol a szigorú egykepolitika katasztrofális egyensúlyi hiányt eredményezett a nemek között. Persze nemcsak ez a probléma: a lány drága portéka! Az esküvő valóságos vagyont emészt fel. Ezért kellenek az olcsó import-menyasszonyok. A vietnami lányok igen kedveltek Kínában, hiszen a kulturális hátterük nagyon hasonló – derül ki a CNN riportjából.

Apró szépséghiba: a lányok általában nem a saját akaratukból lépik át Vietnam és Kína határát. A lánykereskedők csapdába csalják őket. Barátaik meghívják őket egy buliba, ahol aztán vagy leitatják, vagy elkábítják őket. Aztán amikor felébrednek, már Kínában vannak. Ahol jönnek a vőlegények, akik úgy válogatnak, mint a piacon a csirkék között. Megtehetik, hiszen az emberkereskedők 3000 dollárt is elkérnek egy csinosabb és tanultabb lányért. Ez nagy pénz a kínai-vietnami határkörzetben, mely valahogy kimaradt a gazdasági fellendülésből.

Nem kormányzati szervezetek igyekeznek segíteni a csapdába esett lányokon. Nem mindig könnyű a dolguk, hiszen mindkét állam rendőreit lefizetik a lánykereskedők, hogy csukják be a szemüket. Még kínosabb, hogy olykor a család is kap egy kis pénzt az eladott menyasszonyért. A menyasszony-kereskedelem tehát virágzik Kína és Vietnam határán, hiszen 3000 dollár több, mint a határvidéken élő családok egész éves jövedelme.

(Fotó:CNN)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez