A kétértelmű holokauszttörvény után jön a kóser vágás tilalma Lengyelországban

Erre figyelmeztet a Yedioth Ahronoth című lap internetes oldala. Az új lengyel törvénytervezet az állatok jólétével foglalkozik. Ebben egy alpont kizárja a kóser vágást, mely állatkínzásnak minősülhet.

Ezért pedig akár négyéves börtönbüntetést indítványoz az új lengyel törvényjavaslat. Mindez nemcsak erkölcsi problémákat vet fel Izraelben, de piaci aggodalmakat is. A kóser hús jelentős része ugyanis Lengyelországból érkezik Izraelbe. A kereskedők ilyen módon tudják lenyomni az árakat. Ha nem jön kóser hús Lengyelországból, akkor elkerülhetetlen az áremelkedés – figyelmeztet az izraeli lap. Amely arra is rámutat: más államok zsidó közösségei is Lengyelországtól vettek eddig kóser húst.

Ez a törvényjavaslat megtiltja a kóser vágást. Ezért Izrael államnak tiltakoznia kell. Ezt mondja Menachem Margolin rabbi. A European Jewish Association feje Netanjahu miniszterelnökhöz fordult. Kérdés, hogy Izrael állam lép-e ebben az ügyben, és ha igen, akkor lesz-e foganatja? A kétértelmű holokauszttörvény esetében Netanjahu felhívta lengyel kollégáját telefonon, de semmilyen változást nem tudott elérni. A törvényt mégiscsak elfogadták és hatályba is lépett, miután aláírta a köztársasági elnök.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez