Új német belügyminiszter : fel kell gyorsítani a kitoloncolást Németországból

Horst Seehofer a Bild am Sonntag című lapnak elmondta: tűrhetetlen, hogy évekig tart a migránsok menedékjogi kérelmének a vizsgálata. Ezt néhány hónapra akarja rövidíteni Horst Seehofer, aki korábban bíráita Merkel kancellár migránspolitikáját. A bajor CSU vezetőjeként Orbán Viktort hívta meg díszvendégnek a keresztényszociális unió év eleji tanácskozására.

Horst Seehofer szerint azokat a migránsokat, akik nem kapták meg a menedékjogot Németországban, minél gyorsabban ki kell toloncolni az országból. Az új belügyminiszter hangsúlyozta: ki kell szűrni a migránsok közül a bűnöző és terrorista elemeket. Ennek érdekében kamerákat helyeznek el minden olyan helyen, ahol ez szükséges. Nem lesznek no-go zónák Németországban – ígérte az új belügyminiszter.

Horst Seehofer ragaszkodott hozzá, hogy az új belügyminisztérium egyben a Heimat minisztériuma is legyen. Ez a konzervatívok számára oly kedves kifejezés sokaknak a nacionalista múlt felidézését jelenti. Az ő megnyugtatásukra Horst Seehofer közölte: Németország liberális jogállam volt és marad. Annak érdekében viszont, hogy ezt meg tudják védeni, erős államra van szükség.

Németországban a múlt őszi választáson – először a második világháború befejezése óta – bekerült egy nyíltan nacionalista euroszkeptikus párt. Az Alternative für Deutschland, melynek aktivistái között neonácik is vannak, a harmadik helyen végzett a választásokon szeptemberben. Jelenleg a második helyen áll a népszerűségi listán, megelőzve a szociáldemokratákat, akik a CDU-val és a CSU-val együtt kormányozzák Németországot. Merkel kancellárnak nem lesz könnyű dolga, hogy összeegyeztesse a CSU és a szociáldemokraták nézeteit a migránskérdésben. Horst Seehofer mindenesetre nem hagyott kétséget afelől, hogy zéró toleranciát tart kívánatosnak mindenféle bűnözéssel szemben, és a korábbinál határozottabban kíván fellépni azokkal a bevándorlókkal szemben, akik nem tartják tiszteletben Németország törvényeit.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez