Egy ember miatt állították le a forgalmat a kölni reptéren

A németországi Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren leállították a forgalmat hétfőn, mert egy ember a biztonsági ellenőrzést megkerülve lépett be az egyik terminál utasoknak fenntartott részére – jelentették helyi lapok.

A Kölnische Rundschau szerint egy piros nadrágot és rózsaszínű inget viselő férfit keresnek, aki a repülőtér 1-es termináljára lépett be tiltott módon, ellenőrzés nélkül.

A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság egy rendőrségi szóvivőre hivatkozva azt jelentette, hogy a rendőrség megítélése szerint a keresett férfi nem veszélyes, valószínűleg csak sietett, hogy elérje a gépét. Azonban a biztonsági övezetet kiürítik, és mindenkit újra ellenőriznek – áll a WDR jelentésében.

A Bild című lap szerint a kiürítést 12.40 körül el is rendelték, és megkezdték a terület átvizsgálását robbanószert kereső kutyákkal. Az M1 Híradóját helyszínről egy magyar utas, Happ Olivér telefonon elmondta: a leszálló forgalomban nincs változás, de fel nem szállhatnak egyelőre gépek.

A tömeg egyre nagyobb. A várakozási idő bizonytalan, az utasok egyelőre semmilyen információt nem kapnak – közölte a magyar férfi.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez