Az idegengyűlöletből megkéselt politikusnő lett Köln polgármestere

Egyébként is ő számított befutónak, de a hétvégi késes támadás vélhetően szimpátia-szavazatokat is hozott a negyedik legnagyobb németországi város tegnap megválasztott új vezetőjének. Közben kiszivárgott, hogy a másfél milliót is elérheti az év végéig az országban idén menedéket kérők száma.

A függetlenként indult és Merkel kancellár Kereszténydemokrata Uniója által támogatott poltikusnő a szavazatok 52,7 százalékát söpörte be, miközben súlyos sérüléseivel feküdt, és fekszik ma is a kórházban. Még szombaton szúrta nyakon kampányolás közben egy 44 éves férfi, aki három másik embert is megsebesített. A 44 éves támadó munkanélküli, és ezért Németország bevándorlási politikáját okolja. Henriette Reker pedig mostani megválasztásáig Köln város szociális osztályát vezette, az ő feladata volt a menekültek és más migránsok elhelyezése is.

A támadót elmorvosi vizsgálatnak vetették alá, az orvosok semmi olyan okot nem találtak, ami kizárná a felelősségre vonását. Gyilkossági kísérlet és súlyos testi sértés miatt emelnek ellene vádat.

Közben a BBC arról számolt be, hogy egy kiszivárgott jelentés szerint nem az eddig becsült 800.000 – 1 millió, hanem másfél millió mendékkérővel számolnak Németországban az év végéig.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez