Netanjahu: az afrikai migránsok Izrael zsidó és demokratikus létét fenyegetik!

Ha évente 50-100 ezer migráns érkezne Afrikából Izraelbe, akkor nem tudnánk fenntartani az ország demokratikus rendszerét és megőrizni zsidó jellegét! – hangsúlyozta Netanjahu miniszterelnök, aki a Negev konferencián beszélt Dimonaban.

Netanjahu szorgalmazta azt a 200 kilométeres kerítést Izrael és Egyiptom határán, mely megakadályozza a migránsok tömeges beáramlását Izraelbe. A belügyminisztérium közlése szerint valamivel több mint 34 ezer illegális migráns érkezett Izraelbe a kerítés megépítése előtt. Nekik a törvény szerint április elsejétől el kell hagyniuk Izraelt vagy börtönbe kerülhetnek.

Ezt a törvényt bírálja az ellenzék és a polgárjogi szervezetek, mondván, hogy a migránsok olyan államokból érkeztek, ahova nem mehetnek vissza az életük kockáztatása nélkül /Szudán, Eritrea stb./ Erre az izraeli kormány azt találta ki, hogy megállapodott Ruandával: fogadják ők be az afrikai migránsokat! Egy csoport migráns meg is érkezett a közép-afrikai  államba, ahol nem várták őket paradicsomi állapotok. Izraeli hírforrások szerint azt írták Ruandából az Izraelben maradt migráns társaiknak: inkább menjetek börtönbe Izraelben, mintsem hogy ide gyertek Ruandába.

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez