Halálra ítéltek egy házaspárt a Fülöp-szigeteki cseléd meggyilkolásáért Kuvaitban

A libanoni-szíriai házaspár megölte a Fülöp-szigetekről érkezett cselédlányt, majd a holttestet a mélyhűtőben rejtette el. Ott találták meg több mint egy évvel a gyilkosság után.

A rémes eset diplomáciai konfliktushoz vezetett a dúsgazdag olajsejkség és a Fülöp-szigetek között. Manilában a külügy jegyzékben követelte, hogy az állam védje meg a 252 ezer, Fülöp-szigetekről érkezett munkavállaló érdekeit és főként életét Kuvaitban. A válság annyira elmérgesedett, hogy Kuvaitban felfüggesztették a munkavállaló vízumok kiadását a Fülöp- szigetieknek.

A gyilkos házaspár ellen nemzetközi elfogató parancsot adtak ki. Ennek nyomán a férjet Libanonban, az asszonyt pedig Szíriában őrizetbe vették. Kiadatásuk folyamatban van. A gyilkosság újra felvetette a külföldi munkavállalók jogainak a kérdését a dúsgazdag Öböl-menti arab államokban. A külföldi munkavállalók általában nagyon kiszolgáltatottak, különösen vonatkozik ez a cselédlányokra, akiket sok helyi család valósággal rabszolgának tekint. Kuvaitban most a súlyos bírósági ítélettel is bizonyítani kívánják: minden ember élete számít! Szimbolikusnak tekinthető az ítélet időzítése is, hiszen a kereszténység legnagyobb ünnepén, Húsvétkor mondta ki a bíróság a halálos ítéletet a gyilkos házaspárra, aki megölt egy keresztény cselédlányt Kuvaitban.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez