A berúgott polgármester szamurájkarddal fenyegette a romákat Franciaországban

A rendőrök előállították a kisváros polgármesterét, aki golyóálló mellényt viselt és az övében egy pisztoly volt.

Wissous városának első embere szorgos sportlövő, ezért joga van pisztolyt tartani, de a lövészklubon kívül  nem mutogathatja. A szélsőjobboldallal rokonszenvező kisvárosi polgármester rendszeresen összecsap a helyi romákkal és bevándorlókkal. A rendőrök egy roma férfit is őrizetbe vettek, mert az autójában puskát találtak.

A polgármester édesapja az OAS egyik vezetője volt Algériában. Ez a “titkos hadsereg” arra tett fogadalmat, hogy megőrzi Algériát francia gyarmatnak. Amikor De Gaulle elnök mégiscsak megadta a függetlenséget Algériának, akkor az OAS merényletet szervezett ellene Párizsban. Ezt az epizódot dolgozta fel a Sakál című film. Az OAS-t betiltották, vezetőinek egy része börtönbe került.

A polgármester édesapja szélsőjobboldali politikai karriert futott be – helyi szinten. Fia, aki hosszú évek óta áll a kisváros élén, arra a legbüszkébb, hogy náluk már több mint húsz éve fegyvert visel a helyi rendőrség. Franciaországban a 2015-ös iszlamista merényletsorozat óta gyors ütemben fegyverkezik a lakosság, de a törvények kizárják az önbíráskodást. Ezért is vette őrizetbe le a rendőrség a magáról megfeledkezett részeg polgármestert, aki szamurájkarddal fenyegette meg a roma kisebbség néhány tagját egy kisvárosban, Franciaországban.

Fotó: a helyi polgármesteri hivatal / Wikimedia Commons

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez