Miért népszerű a japán fiúk körében a Disneyland?

Japán srácokat általában különböző sportlétesítményekben, játéktermekben, uszodában, éttermekben és bárokban lehet látni, és ez nem is meglepő. Az viszont már igen, hogy az alapvetően lányokat vonzó Disneyland-be is egyre több srác teszi be a lábát. Miért?

 

 

 

 

 

 

Az biztos, hogy a tokiói Disneyland marketingosztályán valamit nagyon jól csinálnak. Mindegy, hogy valaki szereti-e a Disney karaktereket, vagy sem, a fő célközönségen kívül, akik gyerekek és kisgyermekes családok, a tokiói Disneylandbe rengeteg pár (nem csak tizenévesek) és felnőtt jár. A nők korosztálytól függetlenül egyetértenek abban, hogy Disneyland az egyik legszórakoztatóbb hely a világon, így rendszeresen jönnek a barátnőikkel. Egészen a közelmúltig ez a szórakozás kizárólag őket vonzotta, de a park munkatársainak feltűnt, hogy mostanában egyre több fiú jön át a kapukon. El is nevezték őket „Danshi Disney-nek”, ami annyit tesz „Fiú Disney”.

Egy közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a ezeknek a srácoknak és idősebb férfiaknak igazából felüdülés lehet Disneylandbe járni. A dolog igazából a hölgyekkel van összefüggésben: hiszen ha egy fiú randevúra hívja a lányt, folyton azon kell aggódnia, hogy minden tökéletes legyen, és a lány folyamatos szórakozását biztosítani kell. A saját élvezet pedig elmarad.

A hullámvasutak és a rengeteg játék mind olyan alkalmakat teremtenek, amikor nem kell érzelmi tónusokkal foglalkozni: ezért ezek közkedveltek a Danshik körében. Miután a Disneyland belépője nem olcsó mulatság, így, ha már bent vannak, érdemes az egész napot ott tölteni. Ilyenkor akár randizik az ember, akár nem, biztos lehet benne, hogy nem kell sok érzelmet fordítania a dologra, csak élvezni az együttlétet a vidámparkban.

Mindezen pozitívum ellenére a Danshi Disney-kre a látogatók furcsa szemmel kezdtek tekinteni, sőt: a társadalom csúfolódás tárgyává is teszi azokat a srácokat, akik bemerészkednek. Az interneten többen felteszik a kérdést: Miért kell egyből „melegnek” gondolni azt a fiút, aki bemegy a Disneylandbe? A lányokat, akik együtt járnak oda, miért nem leszbizik le? Mások szerint „Az, hogy valaki fiúnak születik, nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy szereti a Disney karaktereket.”

A Danshi Disney mozgalom mögött persze az is állhat, hogy a srácok számára ez különleges hely, szemben a tipikus randihelyekkel, melyeket minden lány ismer. Ennek tudatában nagyon sok lány áll a Danshi-k mellett és biztatja őket.

A tokiói Disneyland olyan hely, ahová minden japán lány vágyik. Most már a fiúk is.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez