Kirúgott FBI-igazgató: Trump egy maffiafőnök

2017-ben az Egyesült Államok elnöke leváltotta az FBI igazgatóját, aki túlságosan buzgón vizsgálta: Donald Trump 2016-os elnökválasztási kampányában milyen szerepet játszottak az oroszok? James Comey most egy könyvvel jelentkezett, melyből előzetesen néhány részletet ismertet a Washington Post.

A Trumpot igen mérsékelten kedvelő lap azt a részt emeli ki, melyben az USA jelenlegi elnökét egy maffiafőnökhöz hasonlítja az FBI kirúgott igazgatója. James Comey arról ír, hogy pályája elején gyakran hallgatott ki maffiózókat, köztük főnököket is. Amikor Donald Trumppal beszélt, mindig az volt az érzése, hogy egy maffia boss előtt áll! Trump éppoly gátlástalanul hazudik, mint a maffiafőnökök, mert tudja: az emberei feltétlenül hűségesek hozzá. Valamiféle hűségeskü köti őket Donald Trumphoz – éppúgy mint az omerta, a hallgatási tilalom a maffiában. De miről is kell hallgatniuk Trump hű embereinek?

Például arról a videóról, mely Donald Trumpot egy moszkvai szállodai lakosztályban ábrázolja – meglehetősen egyértelmű helyzetben. Az FBI-nak az a gyanúja, hogy ezzel a videóval tartja sakkban az USA elnökét az orosz titkosszolgálat. Trump természetesen felháborodottan cáfolt: “Olyan embernek tart, aki prostikhoz jár?” – kérdezte dühösen az FBI-igazgatót. Aki olyan embernek tartotta, hiszen tudott arról: Trump ügyvédje 130 ezer dollárt fizetett egy pornószínésznőnek, hogy hallgasson a kínossá vált viszonyról.

Alig jelent meg az előzetes a könyvből, mely az “A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership” hangzatos címet viseli, Trump máris Twitteren reagált: “Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy leválthattam James Comey-t, aki gyenge igazgatója volt az FBI-nak és akinek bíróság előtt lenne a helye kiszivárogtatásért!” James Comey kirúgása után Robert Mueller egykori FBI igazgató vette át a vizsgálatot Trump ügyében. Az FBI nemrég lerohanta Trump magánügyvédjének irodáját és lakását is. Az USA elnöke állítólag azt fontolgatja, hogy Robert Muellert is kirúgja állásából. Közben pedig Donald Trump azzal dicsekszik: egyetlen amerikai elnök sem volt még olyan kemény és határozott, mint ő Oroszországgal szemben. Tucatszámra utasított ki orosz diplomatákat és jóváhagyta a Szíria elleni légicsapást annak ellenére, hogy az ottani légvédelmet irányító oroszok azzal fenyegetőztek: lelövik az amerikai rakétákat. James Comey azt írta Trumpról: veszélyes, mert álomvilágban él, miközben öntelt és magabiztos, mint azok a maffiafőnökök, akiket korábban a kirúgott FBI-igazgató rács mögé juttatott az Egyesült Államokban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez