Elefántok és menekültek konfliktusa – videó

Elefántok garázdálkodnak a világ legnagyobb menekülttáborában, Bangladesben.

Több mint 600 ezer rohingya menekült él a táborban, melyet pontosan oda építettek, ahol a helyi elefántok vonulási útvonala van. Ezért az elefántok rendszeresen behatolnak a nyomorúságos táborba, ahol pánikot keltenek.

Ezért a nemzeti természetvédelmi szervezet elefántiskolát szervezett a rohingya menekültek tájékoztatására. A bemutató előadásokon elefántidomárok mutatják be, hogy lehet a megzavarodott elefántokat úgy elűzni, hogy közben ne sérüljön meg senki. Az elefántok békés állatok, de ezeréves szokásaik megzavarásának tekintik a menekülttábort, ezért borzasztóan dühbe gurulhatnak, ha a tábor lakói botokkal nekik esnek. A konfliktusoknak már több halálos áldozatuk is volt. Ezért találták ki az elefántiskolai bemutatót, hogy a menekültek megtanulják, miként kell bánni a hatalmas testű állatokkal.

A rohingya menekültek azért érkeztek Bangladesbe, mert hazájukban, Mianmarban a hadsereg szisztematikusan üldözi őket. A buddhista többségű államban a muzulmán kisebbséget ellenszenvvel kísérik, és megpróbálják kiszorítani az országból. Az ENSZ felszólította Mianmart, hogy hagyjon fel a muzulmán rohingya kisebbség üldözésével. Ezt meg is ígérte a kormányzat Mianmarban, de a rohingya kisebbség tagjai nem mernek hazatérni, mert úgy érzik: az életük nincsen biztonságban szülőhazájukban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez