Migráns hőstett Párizsban – videó

Egy négyéves gyerek csimpaszkodik a negyedik emeleten egy kézzel az erkélybe! – riasztották a tűzoltókat Párizs XVIII. kerületében.

A helyszínen egy 22 éves migráns észrevette a gyerek életveszélyes helyzetét, és élete kockáztatásával felmászott a negyedik emeletre. 30 másodperc alatt felért és megmentette a négyéves gyereket. “Istennek hála, sikerült!” – nyilatkozta utána szerényen Mamoudou Gassamu. A járókelők videóra vették a nyaktörő mentőakciót, melyet eddig már több, mint négymillióan töltöttek le.

 

A papírok nélkül Párizsban csellengő migránsnak sietett gratulálni a főváros polgármestere, Anne Hidalgo. Ezt követően Emmanuel Macron köztársasági elnök fogadta az életmentő migránst az Élysée palotában. “Olyan bátorságot mutatott, mely a legjobb köztársasági erényeket idézte” – hangsúlyozta Emmanuel Macron, aki bejelentette: a migráns papírjait rendezik, és francia állampolgárrá válhat! Ezen kívül Macron javasolta az életmentő migránsnak, hogy vállaljon állást a tűzoltóknál. Mamoudou Gassamu ezt örömmel elfogadta, így a jövőben immár egyenruhában menthet életeket a migráns, aki egy magára hagyott négyéves gyereket mentett meg a hétvégén Párizsban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez